Premies

Bij de renovatie van uw woning kan u in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van de Vlaamse overheid. Er zijn voorwaarden die bepalen of u al dan niet recht heeft op een premie of voordeel. Het is de moeite waard deze voorwaarden nauwgezet te bekijken zodat u zeker geen premies misloopt.

Mijn Verbouwpremie

Sinds 1 oktober 2022 worden alle renovatie- en energiepremies van Wonen-Vlaanderen en Fluvius onder Mijn VerbouwPremie samengevoegd. Deze overkoepelende premie is super handig want je doet je aanvraag bij één online lokket voor al jouw premies.

EPC-labelpremie

Sinds 1 januari 2023 is er een renovatieverplichting bij aankoop van een energieverslindende woning. Alle woningen die zijn aangekocht met EPC-score E of F, moeten binnen 5 jaar na aankoop verplicht gerenoveerd worden naar minstens een EPC-score D.

Premie voor zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen is een slimme en duurzame investering. Met het bedrag dat u bespaart op uw energiefactuur, heeft u de zonnepanelen op zo een 4 tot 6 jaar terugverdiend.

Overige premies

Het is belangrijk u goed te informeren zodat u geen premies of subsidies misloopt. Bent u benieuwd welke premies u kan aanvragen maar weet u niet goed waar te beginnen? Bij Energylux helpen we u graag doorheen dit kluwen van papierwerk.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x